Yönetim Bilişim Sistemleri Dersleri

Yönetim Bilişim Sistemleri bir lisans programıdır. Bu programda işletme, yönetim, yazılım geliştirme, çeşitli bilgisayar dilleri ile kodlama öğretimi ve eğitimi verilmektedir. Ayrıca, bilişim temelli sistemler ile ilgili uygulama derslerinin eğitimi ve öğretimi de verilmektedir. İstikrarlı bir çalışma ile bu bölümde iyi bir işletmeci ve yazılımcı olabilmeniz mümkündür. İşletme yönetimi alanındaki derslere de göstereceğiniz ilginize bağlı olarak daha fazla konuda uzmanlaşma şansı sunan program, işletme ve yazılım arasında köprü görevi gören multidisipliner bir bölümdür.

Bölümde alınabilecek başlıca dersler ise;

• Ekonomi
  • Genel İşletme
  • Yönetim ve Organizasyon
  • Bilişim Sistemleri ve Teknolojilerine Giriş
  • Algoritma ve Programlama
  • Temel Hukuk
  • Nesneye Yönelik Programlama
  • Veri tabanına Giriş
  • İşletme Matematiği
  • Genel Muhasebe
  • Yöneylem Araştırması
  • Veri yapıları
  • İstatistik
  • Web Tasarımı ve Kodlama
  • Yapay Zeka ve Makine öğrenmesi

Bölümüzde verilen bazı programlama dilleri;

• C / C++
  • C#
  • Phyton
  • Java
  • HTML

Bölümüzde verilen bazı Veri Tabanı Yönetim Sistemleri (VTYS - DBMS)’leri;

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Puan Türü:

Eşit Ağırlık

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Eğitim Dili:

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Eğitim Süresi:

4 yıl

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Yerleşke:

Ayşekadın Yerleşkesi

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Fakülte:

Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Yönetim Bilişim Sistemleri 2022 Yılı Taban Puanı ve Sıralaması:

Tavan Puan: 389,80321

Taban Puan: 347,09079

Sıralama: 197.000

Peki Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nü neden Trakya Üniversitesi’nde Okumalıyız?

ü  Trakya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünün hedefi, yazılımcı aklına sahip yönetim kararlarını sağlıklı analiz edebilen, bilişim sektöründeki gelişmeleri, aynı zamanda bu gelişmelerin oluşturduğu etkileri iyi analiz edebilen YBS mezunları yetiştirmektir.

ü  Trakya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü eğitimde yenilikçiliği benimseyen, bilişim sektöründeki güncel gelişmeleri takip eden bir bölümdür. Bu yüzden verilen lisans derslerimiz bilişim teknolojilerindeki en son yeniliklere paralel olarak güncellenmektedir.

ü  Meslek hayatı serüveninize başlarken,  sizi hem iyi bir bilişimci hem de bilişim konusunda uzman bir işletme yöneticisi olarak hazırlayabilmek, en önemli misyon olarak görülmektedir.

ü  Öğrencilerin ihtiyaçlarını ve isteklerini gözeten, bunlara önem veren bir akademik kadronun bulunması.

ü  Bölümü tercih eden öğrenci adaylarının, her yıl daha başarılı öğrencilerden oluşuyor olması.

ü  Öğretim elemanlarının sektörde geniş bir profesyonel network ağına sahip oluşu. Bu nedenle, nitelikli staj işletmeleri ve mezuniyet sonrası kurumsal işletmelerde iş bulabiliyor olması.

Yönetim Bilişim Sistemleri Genel Bilgiler

• Bilgisayar temel kavramlarını bünyesinde barındırır.
  • İnsan, teknoloji, sistem ve güvenliği birleştirir.
  • Daha çok örgüt odaklıdır.
  • Üst yönetimin karar verme sürecine katkıda bulunur.
  • Yapısal kararların desteklenmesinde etkilidir.
  • Bilgiyi doğru ve kısa zamanda yöneticilere ulaştırır.
  • Teknolojiye ayak uydurur.
  • Özgün dinamik ve yenilikçidir.
  • Veri / kayıt işleme fonksiyonlarını destekler.

Yönetim Bilişim Sistemleri Kimlere Göredir?

• Gelişime açık bireyler
  • Analitik düşünen bireyler
  • Araştırma becerisine sahip bireyler
  • Bilgisayar yeteneklerine sahip bireyler
  • Girişimci ruha sahip bireyler
  • Yazılıma meraklı bireyler
  • Bilişim teknolojilerine ayak uyduran bireyler
  • Yenilikçi ve gelişime açık bireyler

Yönetim Bilişim Sistemleri Mezunlarının Bölüm Hakkında Söylemleri

• Mezunlarına kendilerini her daim geliştirebilecekleri yelpaze sunması.
  • Teknik anlamda donanımlı bir yönetici yetiştirme gayesi sunması.
  • Geleceğimize geniş yelpazeden bakarak en uygun pozisyonun bize aşılandığı bir bölüm olması.
  • Hızlı ve doğru karar almamızı sağlayarak analitik zekamızı güçlendiren bir bölüm olması.
  • Kendini geliştiren ve bölümünü seven mezunların işsiz kalmayacağı ve yurt dışında da çalışma imkânı yakalayabilecekleri bir bölüm olması.
  • Geleceği parlak ve eşit ağırlıkta her geçen yıl zirveye oynayacak bir bölüm olması.
  • Düşüncelerimizi ve yapacaklarımızı sınırlandırmadan ufkumuzu dinç tutan bir bölüm olması.
  • Çoğu iş ilanında bilgisayar mühendisleri ve yazılım mühendislerinin yanında yer alması.
  • Dijitalleşen çağa ayak uyduran bir bölüm olması.
  • Aktif ve dinamik bir meslek hayatı dileyenlerin pişman olmayacağı bir bölüm olması.
  • İş bulma imkânının kendini yeteri kadar geliştirmiş olan her kişi için açık olması.
  • Sektörde iz bırakacak bireyler yetiştirmesi.
  • Bilginin, teknolojinin ve dijitalleşmenin sürdürülebilir olduğunu göstermesi.

Bu içerik 26.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 318 kez okundu.