Yönetim Bilişim Sistemleri
Dünyada teknolojik gelişmelerle birlikte bulut bilişimin, sanal gerçekliğin, arttırılmış gerçekliğin ve elektronik ticaretin yaşam biçimi haline gelmiştir.  Bilgi Çağı’nda Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nün kurumsal yöneticilik hedefiyle disiplinler arası gelişime açık yaklaşımda yetişen, araştırma ve geliştirmede etkin, analitik düşünme yeteneği kazandırılmış ve alanla ilgili güncel yazılımların yüklü olduğu laboratuvar ortamında teoriği pratiğe dönüştürebilen heyecan verici ve dinamik bir alan olan Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nden mezunlarımız uluslararası teknolojik gelişmelere açık olacaktır.
Bilgi ve iletişim teknolojileri bir ülkenin kalkınmasında başrol oynayan en önemli alt ve üst yapı aktörlerindendir. 21. Yüzyıl Bilgi Çağı’nda bilişim alanındaki gelişmelerin işletme bilimine kattığı yeniliklerle çok daha etkin ve verimli karar verme süreçleri oluşmuştur. Bir yöntem, bir yaklaşım, bir örgüt ve bir sistem olarak nitelendirilebilen Yönetim Bilişim Sistemleri; işletme ve bilişim alanlarının etkileşimi ve entegrasyonuyla vücut kazanmış disiplinler arası çalışma prensibine yönelik eğitim ve öğretim içeriği ile insan gücünü teknolojik alt ve üst yapıyla bütünleştiren bir ana bilim dalıdır.

Bölüm Mezunlarımızın İş Olanakları
Bölümümüz öğrencileri iyi bir yazılım geliştirme altyapısına sahip olacaklardır. Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan inovatif iş dünyasının tüm sektörlerinde yönetim pozisyonunda yer alabilecek mezunlarımız, kamu kurumlarında da KPSS puanlarına göre atamaları gerçekleşirse Yönetim Bilişim Sistemleri alanına uygun pozisyonlarda idarece görevlendirilebileceklerdir. Özellikle IT uzmanı ve yöneticisi, bilgisayar programcısı, kişisel veri brokerliği, kurumsal kaynak planlamacısı, insan kaynakları yöneticisi, SEO uzmanı, proje yöneticisi, iş zekâsı uzmanı, sosyal medya uzmanı, pazarlama uzmanı, ve yöneticisi, drone operatörü, nanoteknolog, dijital terapötik ve de akademisyen gibi alanlarla bilişim, finans, girişimcilik, uluslararası ticaret, savunma sanayi, sağlık, yeşil enerji  ve eğitim gibi sektörlerdeki ihtiyacı mükemmel bir biçimde karşılayacaktır.
Edirne’ye Ulaşım
Edirne İli, Trakya Bölgesi’nde yer alan Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl payitahtlık yapmış Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan ve Bulgaristan sınır kapıları olan ilkçağda Orta Asya’dan göç edip buraya yerleşen Traklar tarafından kurulan Meriç, Tunca ve Arda Nehir’lerinin birleşme noktası olan bir kenttir. Komşu illeri İstanbul’a 240 km, Çanakkale’ye 229 km,  Tekirdağ’a 144 km, Kırklareli’ne 67 km mesafe ile karayolu bağlantısı mevcuttur. 2023 yılı başında açılışı yapılması beklenen Kapıkule-Halkalı hızlı tren hattı ile birlikte İstanbul’a ulaşım yaklaşık 75 dakika olacağı öngörülmüştür. Üniversitemiz Yunanistan sınır kapısına 7 km, Bulgaristan sınır kapısına 16 km olup, yeşil pasaportu olan öğrencilerimiz rahatça günü birlik Yunanistan'a ve Bulgaristan'a vize gerektirmeden giriş-çıkış yapabilmektedirler.
Fakültemize Ulaşım
Trakya Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi 1982 kuruluş tarihli üniversitemizin kurucu kampüsü olan Ayşekadın Yerleşkesi içerinde yer almaktadır. Fakültemizin bulunduğu yerleşke kentin en işlek ve popüler caddelerinden biri olan Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yer almakla birlikte yakın çevresinde ki spor kompleksleri, alışveriş merkezleri, park, bahçe, gölet ve kafeler yürüyüş mesafesindedir. Şehrin diğer yerleşim noktalarına ise yerleşkenin önünden geçen ve sürekli işleyen dolmuş hatları mevcuttur.
Fakültemiz Konumu
Bu içerik 04.08.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 2741 kez okundu.